Kiviks Trädgård AB


 
 

Vårt sortiment - Trädgårdsväxter

Vi har ett stort sortiment av trädgårdsväxter inom flera olika kategorier. Se nedan för mer information, eller titta in i butiken.

Vårt sortiment av trädgårdsväxter

 • Stora träd
  Exempelvis björk, bok, kastanj, lind, lönn, olika pilsorter med mera. Även lite ovanligare sorter som äkta kastanj, valnöt och tulpanträd.
 • Prydnadsträd
  Större sorter som japansk körsbär, rosenhagtorn, duvträd, prydnadsaplar med mera. Hängande sorter, exempelvis hängblodbok, paraplypalm, hängsälg och hängkaraganer. Små träd som även är lämpliga för krukor, exempelvis dvärgpilar och hängoxbär.
 • Blomsterbuskar
  Många "vanliga" sorter som olika syréner, schersminer, spireor, ginstar, hortensior med flera. Dessutom lite exklusivare, exempelvis olika japanska blod- och dvärglönnar, olika magnolior, hibiscus, troll- och ormhassel samt olika rhododendron och azaleor. Vi har även olika vintergröna, såsom olika lagerhäggar, järnekar, klätterbenved, skimmia, japansk buskrosling med flera.
  » Läs mer om vårt rossortiment!
 • Barrväxter
  Uppåtväxter såsom flera sorter av idegren, cypress, thuja, tall och en. Marktäckande som kinesiska enar, mattidegran, trådcypress med flera. Barrfällande såsom lärk, ginko och vattengran. Även exklusivare som apskräck, solfjäderstall och hiba.
 • Häckväxter
  Många blomsterbuskar är lämpliga till häck. De sorter vi odlar själva finns oftast också som större häckplantor/mindre buskar som snabbare ger en tät, färdig häck. Exempel på detta är brud- och bukettspirea, bondsyrén vredsros och häggmispel. Vi har även vintergröna häckar såsom thujor i olika sorter och storlekar, liguster och buxbom. Slutligen för vi olika höga häckar, exempelvis avenbok, bok och oxel.
 • Spaljéväxter
  Clematis och kaprifol i många sorter, kameleontbuske, blåregn, bokhara binda, humle, murgröna med flera.
 • Fruktträd
  Äpple, päron, plommon, körsbär, dessutom persika och aprikos.
  » Läs mer om våra egna fruktträd!
 • Perenner
  Vi har ett stort sortiment av perenner med olika höjd, färg, växtsätt, blomtid och önskemål om växtplats. Vi har också olika kryddor, prydnadsgräs och ormbunkar. Kom in till oss i butiken så berättar vi mer!


COPYRIGHT © 2005-2009 KIVIKS TRÄDGÅRD AB  
KOD & DESIGN AV TDH. WEBBHOTELL: CYLINDER LABS AB


Förstasidan
Vårt sortiment
   Rosor
   Fruktträd
   Trädgårdsväxter
   Kruk- och uteväxter
   Fröer, lökar och gräsfrö
   Tillbehör
Om företaget
Kontakta oss


Våra öppettider:
.    Måndag-fredag 9.30-16.30
   Lördag STÄNGT
   Söndag STÄNGTDu hittar Kiviks Trädgård vid riksväg 9, 5 km söder om Kivik och 2 km norr om Rörum - mitt emot uppfarten till Stenshuvud.